Darbo su OptiCut programa pavyzdys tiesmetrinių gaminių pjovimo optimizavimo atveju

Sakykime turime tokią medžiagų atsargų, iš kurių pjaunami užsakymui reikalingi gaminiai, lentelę Excel faile: pavadinimą, kodą, matmenis, kainą:

OptiCut_pvz_importas_tiesm_1

Šį failą išsaugome csv formatu (comma separated values – kableliais atskirtos lentelės celių reikšmės), pvz. lentele2.csv, ir uždarom tą failą. Tada atsidarome programą OptiCut programą ir pasirenkame: Stock, Edit Bars, Import ir pasirinkame šitą failą. “Import options” reikia pasirinkti, kokia eile lentelėje sudėti importuojami duomenys, pvz. Pavadinimas, Kodas, Ilgis, Aukštis, Plotis, Kaina.
Medžiagas  galima įvesti ir tiesiogiai programoje. Jei jų skerspjūviai sudėtingesni, juos reikia įkelti kaip AutoCad (DXF) failus. Įvedus medžiagas, reikia nurodyti ir jų kiekį; galima nustatyti, kad jis neribotas (Unlimited).

OptiCut_pvz_importas_tiesm_2
Dabar reikia įvesti užsakymo pjovimo lentelę, sakykime, ji yra tokia:

OptiCut_pvz_importas_tiesm_3

Išsaugome šią lentelę csv formatu ir OptiCut programoje pasirenkame: File, New bars cutting list, Import, ir pasirenkame šitą failą. Medžiagos pavadinimas būtinai turi sutapti su įvestu pirmame žingsnyje.
Importavus duomenis galima  redaguoti. Galima ir tiesiogiai pjovimo lentelę įvesti į programą, pasirenkant medžiagą iš sąrašo.

OptiCut_pvz_importas_tiesm_4

Viskas, spaudžiame mygtuką  Optimize.
Programa atliks skaičiavimus ir pasiūlys optimalius supjovimo variantus. Pavyzdžiui, šiuo atveju 17 pjovimo planų visiems reikiamiems užsakymo gaminiams. Rezultatus galima atspausdinti, taip pat atsispausdinti ir lipdukus su barkodais. Likučius, kurių ilgis didesnis nei nustatytas, pasirinkus Stock, Deduct, galima įtraukti į atsargas – jie bus panaudoti kitiems užsakymams įvykdyti.

OptiCut_pvz_importas_tiesm_5